Saturday, June 1, 2013

Unblock Handphone Alcatel One Touch Glory 2S

      
Alcatel One Touch Glory 2s


sesiapa yang beli hp RM50 (guna rebate SKMM) bawah digi mesti ade masalah untuk unblock sim kan. nak guna sim lain (Maxis, Celcom, etc) dekat hp ni selain digi. sebab hp ni hanya boleh guna sim digi sahaja. Hp ni sangat popular sekarang. even kawan2 yang dah pakai iphone5 pun pakai hp ni jugak.hehe

dekat sini cara - cara nak sim me lock hp ni..ikut step by step ni yer..

1. call Digi helpline, 016 - 221 1800
2. tekan 2 ( pilih bahasa malaysia)
3. tekan 4 (produk Digi)
4. Tekan 4 ( untuk bercakap dengan perunding perkhidmatan Digi)


lepas tu perunding Digi tu akan tanya no telefon Digi korang, nama yang didaftar kan untuk no tu, no ic dan IMEI no hp korang. Dinasihatkan sebelum korang call Digi ni, korang ready la siap siap korang punya IMEI no tu. kalau x nanti kelam kabut. ok, cara nak dapat kan IMEI no tu. 

  • Taip *#06# lepas tu tekan butang call. no siri IMEI akan keluar
  • boleh tengak dekat pelekat bawah battery hp korang
  • De dekat kotak hp korang.


lepas dah bg IMEI no ni, perunding tu akan bagi 4 atau 8 digi no untuk Sim Me Lock Code. Simpan code ni sampai bila2 selagi korg pakai hp ni sebab once hp korang off je, nak on balik dia akan mintak Sim Me Lock Code ni. Selepas itu, korang masukkan la sim Maxis ke, Celcom ke dekat hp tu, lepas tu on, dia akan keluar enter Sim Me Lock. masukkan la code tadi tu tekan OK.

Finally!! berjaya.. dah boleh guna sim lain dekat hp ni.. 

11 comments:

  1. Replies
    1. betul :)
      dah x pakai digi pun.. pakai celcom dekat fon tu :)

      Delete
  2. aku col helpline centre xdpt pon ckp dgn prunding prhidmatan dia.. col je lain y dtnya, xde pon tnya sal bahasa plihan..

    ReplyDelete
  3. asal call digi helpline (016-2211800) x dpt ek...??? digi dh bankcrupt ker..??huhu

    ReplyDelete
  4. salam, kak saye iqbal student GMI, saye ade bace akak punye komen dekat blog tauke ikan pasal berita kilang simen di meru, kilang tu masih beroperasi lagi ke??? saye sedang buat kajian pasal air polluted
    , ni e-mail saye. ...
    lazy_buzzer@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Thanks for your info...baruuuu fhm knpa x blh msk sim kad lain.tq again :)

    ReplyDelete
  6. Thankssss.. saya dah unlock sim digi.sekarang boleh guna sim lain

    ReplyDelete
  7. Yes.tq ...dah unlock dah.skrg blh guna sim lain

    ReplyDelete
  8. akk hasmira amira..acane akk col digi pnye perunding tuh .tkk dpat pon

    ReplyDelete