Monday, May 23, 2011

my wishlist~~

ade beberapa perkara yang aku idam2kan tpi maih blum jadi rezeki utk aku miliki..

  • henpon baru.. aku nk sgt henpon tu.. >> Blackberry Bold 3
tapi nk buat cmne.. sedar diri sendiri.. aku masih blaja.. masih guna sumbangan PaMa.. mak ayah bg duit tiap mggu.kakak tolong keluarkan sumbangan bila kesempitan..dpt pinjaman pn x kn nk gunakan kejalan yg salah. masa mula2 dpt duit mmg la happy.. dah hujung2 sem jap lg aku gak yang menganga x de duit.. kna la tahan nafsu ni utk hp tu.. dlu time kje dah kumpul duit.. tp duit tu dah guna tuk smbg blaja...dah habis sume tok blaja.. x de saki baki pn.. lg2 bl henpon aku masuk longkang ari tu..lg la aku rsa mendesak tok pkai hp bru.. hp yg de skang pn oke la.. still dpt call, msg, dgr lgu wlpn speaker dah pecah, tgkp gmbr wlpn camera 1.3 megapixel jer.. kdg2 henpon aku ni meragam jgk. tb2 ter off sendiri.. lps tu x blh on.. x pe la..henpon lme.. mst la de ragamnyer.. awk2 sume yg pkai henpon canggih.. jgn la tunjuk henpon awk kt saya.. saya JELES!!!!




  • menjadi impian dari dahulu kala lg. >> camera DSLR canon 550D..
uuuuhhhh... mmg style kn skang jln2 gantung dslr kt leher.. g pasar karat kt stadium s.alam pn nk gantung kt lher.. x tau niat nk menunjuk ke or mmg hobi die asal nmpak bnda cantik die akn shoot.. tp bkn tu niat aku.. aku mmg ske shoot pe pn yg de kt sekeliling aku..samada bnda tu pelik ke, cantik ke, or pape yg terlintas. selalu yg mnjadi mangsa adalah hp pakwe aku tu.. sbb camera henpon die up lg dari henpon baling kucing aku tu.. ksian henpon die.. gambar2 merapu je aku snap.. aku pernah usulkan dekat mak aku nk beli dslr.. tp cam biasa la. adat fmly aku, nk something u have to show something.. i.e: aku kna buktikan kt mak aku dpt dean list ke baru dpt ganjaran... hurmmm... x pe usaha!!!! aku yg beriya survey bagai dslr ni.. seha kwn aku tu yg dah pkai dulu.. pe kes?? honestly Seha aku SANGAT JELES!!!!! ko siap beli 600d oke!!!



  • handbag.. >> Handbag Coach
aku bkn la yg suke pkai handbag segala bagai.. sbb aku rimas de bnda tegantung kt bahu.. lg pn aku suke pkai beg yg besar2 skit. sbb aku boleh sumbat bermacam2 harta dalam tu smpai ssh nk cari brg kn..hehehhehe.. x la.. sbb aku blh gnakan tok g klas skali.. klau beg kcik2 buku2 aku x muat.. beg besar2 muat isi sume bnda, buku, wallet, henpon, pencil case, calculator dll.... tapi sesekali aku teringin jgk nk pkai handbag.. kalau nk g kndri kawen kawan2 aku ke. g beraya ke. teringin la gak.. tp demand kn.. nk coach.. aku x nk coach cap UPTOWN mahupun DOWNTOWN... alaaaa.... tp bkn org tau pn kn.. sape kata x tau.. klau aku ni dah sah2 blaja pn gna ptptn mne plak aku dpt duit nk bli coach???



  • Bear2 >> big teddy bear,,...
walaupun aku mmg dah sedia ada teddy bear, tapi bear2 aku x ckup bsr.. aku nk yg sebesar bdn aku... HAHAHA... oke x?? tggu la ckup duit nnt.. aku beli...




ini adalah mengikut turutan bnda yang aku plg idamkan.. tah bila dpt ditunaikan pn x tau la.. harap2 impian jd kenyataan..


nota kaki: x de org boleh bantu kite selain kite yg berusaha sendiri.. biar lambat janji puas hti dengan usaha sendiri.. untuk kamu yg sudi berkongsi dengan saya.. same2 la kite berusaha utk mencapai wishlist ni..love u bobo..

2 comments:

  1. byknye wishlist ehe..
    ala kang keje mesti dapat :)

    ReplyDelete
  2. tak payah mention,malu dowh!hahaha

    ReplyDelete